středa 5. srpna 2009

44.IFFKV - Den devátý, sobota 11.7.

JEHO BRATR (Son frère, r. Patrice Chéreau, Francie 2003)

Poslední Chéreau. Karlovarské Divadlo, pochmurné a poloprázdné. Film, u něhož mi došlo, že Chéreau je asi dost velkým vzorem pro Ozona (srov. Čas, který zbývá/Le Temps qui reste z roku 2005).
festivalové stránky filmu

NESPRÁVNÝ RŮŽENEC (Uzak İhtimal, r. Mahmut Fazil Coşkun, Turecko 2009)
Film, který byl krásný, nenápadný, ale velmi rychle vyšuměl. Kdybych se nekoukla na oficiální stránky, tak si na něj po tom roce a půl vůbec nevzpomenu.
festivalové stránky filmu

VÝPRODEJ! (Sell Out!, r. Yeo Joon Han, Malajsie 2008)
Není lepšího zakončení festivalu, než zajít na film, který vám už od prvního pohledu do katalogu učaroval. A na jehož každou ze tří projekci jste si sehnali lístek. Ale dvakrát vám to nevyšlo, až teď, nakonec, na nejposlednější chvíli. Svatý Grál byl nalezen, a to ještě navíc v dekadentním prostředí Richmondu. Tento film se naopak nesmazatelně vypálil do mých mozkových buněk, do mých sítnic a do všech orgánů, kam se tak obvykle audiovizuální zážitky vypalují. Nebudu vám nic prozrazovat, prostě si to musíte sehnat a stát se zasvěcenými. Satira na marnou snahu o uměleckou svobodu, mediální svět, korporátní přístup k angličtině a hlavně písně a humor. Pro představu:


festivalové stránky filmu


POZNÁMKA: Na tomto příspěvku je zajímavé, že ač byl rozepsán 5.8. 2009, dopsán byl 16.2. 2011.

Žádné komentáře: